Projecten

The Energy Report

In februari 2011 lanceerden WWF en Ecofys samen The Energy Report (TER): een visie op een volledig door duurzame energie voorziene wereld in 2050. TER is uniek in zijn soort, want:

*TER komt tot bijna 100% duurzame energie in 2050 (~95%). Dit is het hoogst gehaalde percentage ooit.

*TER geldt wereldwijd en voor alle energietypen

*TER heeft een heel hoog detailniveau en dan met name op het gebied van (duurzaamheidseisen aan) bioenergie.

*TER haalt bovenstaande resultaten terwijl er nauwelijks beperkt wordt op comfortniveau's.

ZinInZin heeft, in samenwerking met Ecofys, het bioenergie-gedeelte van TER verzorgd (hoofdstuk 5 van deel 2; p. 157-191 van het rapport). ZinInZin is er trots op een bijdrage te hebben kunnen leveren aan deze unieke visie!

 


 

Nationale DenkTank 2010

ZaalOpstelten

Stichting De Nationale DenkTank bouwt op een unieke manier bruggen tussen bedrijfsleven, wetenschap en overheid: door elk jaar met een denktank van jonge denkers een maatschappelijk probleem te tackelen wordt een levenslang netwerk van maatschappelijk ge├źngageerde professionals opgebouwd.

In 2010 was het thema van de DenkTank "Vertrouwen in een veranderende samenleving". Na 4 maanden hard werken presenteerde de DenkTank 2010 op 13 december 2010 haar rapport "Zelf Vertrouwen" in het Vredespaleis in Den Haag. Voor een enthousiast publiek van meer dan 300 genodigden werden de adviezen gepresenteerd en werd het rapport in ontvangst genomen door Nationale Ombudsman Alex Brenninkmeijer en Minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten.

ZinInZin organiseerde deze eindpresentatie en dacht mee met zowel concept als praktische uitvoering. Daarnaast organiseerde ZinInZin eerder tijdens de DenkTank 2010 een seminar over overheidsprocessen voor de DenkTank-deelnemers.